Ce spune postura corpului tău despre libertatea ta financiară

Există o legătură între postură și independența financiară sau cât de stăpân te simți “să stai pe propriile picioare”.

dependentCum ar fi să te întâlnești pe stradă cu un prieten cunoscut sau te duci la un interviu și în loc de “bună ziua” să-i spui:

“Sunt dependent.”

“Nu voi reuși niciodată.”

Îmi este teamă că îmi va lipsi ceva.”

“Nu voi realiza niciodată acest lucru.”

“Nu sunt fericit.”

Ce zici de asta?

Bineînțeles că nu îi vei spune aceste cuvinte, ci îi vei zâmbi și îi vei vorbi despre dorințele tale sau despre ultimele noutăți sau îi vei vorbi de cât de apt ești pentru acel job, însă limbajul corpului și mai exact postura corpului (prin deformările coloanei vertebrale) vor vorbi despre ceea ce gândești și ești:

“Sunt dependent.”

“Nu voi reuși niciodată.”

“-Îmi este teamă că îmi va lipsi ceva.”

“Nu voi realiza niciodată acest lucru.”

“Să știi că nu sunt fericit.”

Prin urmare va fi o diferență între ceea ce vorbești și ceea ce în realitate ești, diferența pe care puțini știu să o interpreteze, însă o simt chimic, la nivel de energie sau de “vibe”. Ei doar dau un verdict în final: “Tipul/a e mișto” sau “Această persoană nu m-a impresionat”.

Zilele trecute, am primit un mesaj de la o persoană pe Facebook care îmi cerea sfatul referitor la postura ei. Uitându-mă la poza ei din profil, am realizat că ea e de fapt dependentă financiar, adică nu e “pe propriile picioare”.

01-a-lordoza-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

01-a-lordoza-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partea de jos a spatelui simbolizează siguranța, asigurarea și încrederea ta în viață. Durerile din această zonă denotă prezența nesiguranței materiale (legate de muncă, bani, bunuri) și afective.

Adică zona lombară face parte din sistemul de susținere a coloanei și a vieții.

Persoana din fotografie are primul segment de coloană vertebrală (zona șalelor) foarte arcuit înspre interior, segment afectat de o lordoză lombară.

Lordoza lombară arată că există o dificultate în a sta în picioare deoarece îi este rușine de ceea ce este și nu se iubește.

“Îmi este teamă că îmi va lipsi ceva.”, “Nu voi reuși niciodată.”, “Nu voi realiza niciodată acest lucru.”

Aceste expresii exprimă sentimentele interioare pe care le are. Este atât de preocupată de toate aspectele materiale încât simte o mare tristețe, un gol care îi face rău. Există o lipsă de coerență între dorințele și acțiunile sale. E posibil să-și estimeze valoarea personală în funcție de numărul de bunuri materiale pe care le are.

Trăiește o dualitate foarte mare deoarece își dorește atât calitate, cât și cantitate, atât legat de relațiile  interpersonale, cât și legat de bunurile pe care le are.

Există o legătură între postură și independența financiară sau cât de stăpân te simți să stai pe propriile picioare.

[Trăim în 4 realități diferite (mental, emoțional, spiritual și fizic), însă ceea ce se știe mai putin e că primele 3 planuri îl creează pe ultimul, pe cel material. De aceea, pentru a putea avea, se pornește mereu de la a fi.]

În ultimul “Workshop pe Postură, Respirație, Voce și Minte” din acest an (26-27 noiembrie 2016) care va avea loc în București, vom dezbate și vom intra în profunzimea acestor 4 realități.

Adică tu vei reînvăța să fii și apoi vei avea.

Cu drag,

Robert George Buliga

P.s.: Înscrieri pe adresa de mail: robert@musictherapy.ro

 


Comentarii

Ce spune postura corpului tău despre libertatea ta financiară — 14 comentarii

 1. Eu m-as mai inscrie o data 🙂 insa cum deja suntem in lucru nu-mi ramane decat sa ma bucur de rezultate
  Iti doresc sa poti ajuta cat mai multi oameni prin ceea ce faci si ei…sa se lase ajutati
  Multa admiratie 🙂

 2. Salut Robert,
  Interesanta interpretare a lordozei, inteleg ce vrei sa spui.
  Am si eu aceasta arcuire a coloanei. Cum sa integrez insa in toata explicatia ta faptul ca lordoza este un tipar fizic care s-a transmis din generatie in generatie? Adica si bunica, si mama, si sora mea au sau au avut aceasta arcuire a coloanei.

  Numai bine

  • Buna Valentina,

   Generatia noua imprumuta de la cea anterioara ei, atat convingeri productive cat si convingeri limitative. Identifica convingerile limitative si delimiteaza-te de ele.

   Cu drag.

 3. Buna Robert,

  Mi-a placut mesajul tau despre postura si problemele legate de aceasta.
  As dori sa ma inscriu la workshop-ul din nov.
  Care este costul participarii si ce asteptari pot avea de la acest workshop?

  Cu multumiri,

  Gabriela Stanciu

 4. Citesc cu interes si surprindere randurile dumneavoastra. Un sentiment pozitiv 🙂 V-as ruga sa imi spuneti daca exista varianta de consult individual si care este tariful perceput de Dumneavoastra. Diagnostic existent cifo scolioza si protuzii discale, mai multe :)) Va multumesc anticipat!

 5. Foarte interesanta aceasta abordare, sunt curioaaa. Acum fiecare isi cunoaste “bubele” mai mult sau mai putin, si poate are nevoie de ajutor sa le inlature definitiv. Cum pot afla mai multe despre workshop si in ce consta acesta? Si, bineinteles, care sunt costurile?
  Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.